Overdag is het natuurlijk geen enkel probleem, we
rijden door dit mooie land, zien prachtige landschappen, interessante mensen en
genieten overdag van de warme zon.
Ook vandaag een prachtige rit. Zelfs met water over de weg |
Genieten van de zon op een terrras, met alleen mannen |
Als de zon weg is, die gaat om half zeven onder, of
in de schaduw, wordt het snel koud. ‘s Nachts koelt het af tot een paar graden
boven nul.
Er zijn vrijwel geen avond activiteiten, iedereen zit ‘s avonds in zijn eigen camper.
Vaak met de blinderingen voor de ramen om de warmte binnen te houden. Om warm
te blijven heb ik dan ook ‘s avonds drie truien over elkaar heen aan en wanneer
nodig een fleece dekentje over mijn benen. Mijn bergschoenen zijn de meest
warme schoenen die ik bij me heb, dus die heb ik iedere avond aan, mét de ski
sokken die ik als laatste toch nog heb meegenomen. Meestal is de kachel ‘s
avonds niet nodig, wel maak ik altijd een warme kruik voor in bed.
Opstaan is het moeilijkste moment van de dag: dan
is het erg koud binnen, maar een paar graden boven nul. Meestal zetten we eerst
de kachel aan en kruipen we nog er nog een kwartiertje in. Als ook het water
voor de thee en koffie heeft gekookt, gaat de temperatuur binnen met sprongen
omhoog. Het gaat helemaal goed als de zon opkomt rond kwart over acht.
Als de
zon het zwarte dashboard kan bereiken wordt dat een heerlijk warm kacheltje. Als
het kan, houden we daar met het parkeren al rekening mee. Het is erg leuk om de
zon te zien opkomen vanaf de ontbijttafel. Eergisteren werd de zon boven de
horizon uit gejaagd door de Sabeldans van Katchaturian bij ons in de camper. Een
goed begin van de dag!
Ik geniet ook erg van onze goede
geluidsinstallatie; heerlijk die afwisselende muziek. Nils doet graag een middagslaapje of gaat op tijd
naar bed. Geen probleem; de deur van het toilet is ook de deur van de
slaapkamer.
Dagelijkse
Boodschappen
De brood voorraad in de stalletjes wordt aangevuld |
Iedere dag kopen we vers brood, het lekkere, platte
Marokkaanse brood kost maar €0,10 per stuk en is in de ochtend overal
verkrijgen. Voor ontbijt of lunch eten wij samen een zo’n brood.
Groenten en fruit zijn er volop, overal staan
stalletjes, lokale producten zijn heel goedkoop. In ieder dorp en op iedere
markt zijn slagers die vers gehakt voor je draaien. Het karkas hangt buiten, er
wordt een stukje van afgesneden, in de gehaktmolen gedaan en dan krijg je het
mee. Ik let altijd goed op dat het druk is in de slagerij; je wilt geen oud
gehakt van uren geleden, er is immers geen koeling.
De slager snijdt ons vlees om er gehakt van te maken |
Jullie begrijpen het al: we hebben het heel
gezellig hier in onze Zwerver. 14 vierkante meter is voor ons groot genoeg!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten