zondag 8 december 2019

Onderweg naar Marokko - Ingebroken!


Voorbereidingen
 In de herfst van 2019 denken we verder na over onze rondreis in Marokko met “Expedition Far East”, die op 17 december gaat beginnen in het zuiden van Spanje. Onze familie heeft altijd een gezamenlijk Sinterklaasweekend eind november in Hapert, nabij Eindhoven. Het lijkt mij efficiënt om na dit weekend niet meer helemaal terug rijden naar Haren, maar in een keer toe door te rijden naar het Zuiden.
Dat vraagt wel de nodige voorbereiding! Niet alleen organiseren we een groot deel van dit weekend, heel veel boodschappen, maaltijden en natuurlijk een surprise; ook moeten alle spullen voor een reis van twee maanden mee. Het lukt allemaal net!
Zwerver is vol beladen als we op 27 november vertrekken. Om het gewicht wat te reduceren hebben we alle handleidingen van de apparatuur opgezocht op internet en op onze PC gezet zodat het papier thuis kan blijven. Omdat we toch geen televisie kijken hebben we die er ook maar uitgehaald. Dat scheelt weer de nodige kilo’s.
Nu we tweeënhalve maand niet thuis zijn, zeggen we zelfs ons internet abonnement op. Dan kunnen we lekker veel wifi kopen onderweg. Ons vaste telefoonnummer gebruiken we nu niet meer.

Het familie-weekend is heel gezellig. Overbodige zaken die we niet mee willen nemen op vakantie gaan met een familielid mee. Goed geregeld! Zondagmiddag 1 december gaan we met onze oudste dochter kijken bij de grootste windmolen van haar werkgever General Electric op de Maas-vlakte. Wat  een indrukwekkend gevaarte, dat met een wieken-diameter van meer dan 220 m.
Die avond slapen we in België vlak over de grens. We hebben twee dagen nodig om door Frankrijk te rijden en nog een dagje voor Spanje.

In Spanje
Woensdagmiddag 4 december rijden we de camping op van onze vrienden Ad en Tineke vlakbij Alicante. Het is heel gezellig een paar daagjes mee te doen met hun routine op deze grote camping met veel buitenlanders. We maken een mooie fietstocht in de buurt, gaan met hen mee naar de bridgeclub eten heel gezellig (en goedkoop) bij Bombay en gaan mee met wandelgroep. 
Opruimen na de lunch bij het stuwmeer van Pedrera
Natuurlijk willen we weer door. Vrijdagmiddag rijden we naar een stuwmeertje in de buurt. De lunch met uitzicht op het meer is heerlijk in het zonnetje. Het heeft heel hard geregend de afgelopen dagen. Over een half verharde weg met veel modder, spannend!, proberen we een plekje te vinden voor de nacht. Dat lukt niet, het is veel te nat!   We willen vooral niet in de modder blijven steken. Dus parkeren we bij een kerk waar het heerlijk rustig slapen is. 
Slapen op de parkeerplaats van de kerk
Onze eerste stop verder naar het zuiden is de stad Murcia. De kathedraal is overweldigend mooi en rijk versierd. 
De kathedraal van Murcia
De audio-guide geeft prima uitleg, interessant. Vorig jaar hebben we al tapas willen eten, maar in de avond lukte dat toen niet. De Lonely Planet heeft een prima restaurant in de aanbieding. Het is er op deze zaterdagmiddag wel heel druk. Toch blijven we wel 20 minuten wachten op een tafeltje. Ondertussen is er genoeg te zien: heel veel drukte van mensen die even een hapje eten komen halen en het staande opeten. Als we eenmaal zitten is de bediening vlot en eten we heerlijk! 
Wachten op een tafeltje  tussen véél mensen
Ingebroken bij Zwerver
Na een lekkere wandeling door het stadje zien we op de parkeerplaats de alarmlichten flikkeren bij Zwerver. Er ligt glas op de grond, onze zij-voorruit is ingeslagen, de zijdeur is open! De kastjes boven onze bedden zijn leeggehaald; alle kleren liggen op ons bed. Wat een schrik!!
Ook bij de Duitse camper een paar parkeerplaatsen verder is ingebroken. Deze mensen hebben de politie al gebeld en staan al een tijdje te wachten. Een van hen heeft zelfs de inbreker bij ons zien weg rennen. Als eerste checken we de belangrijke zaken: paspoorten, papieren, geld. Gelukkig was dit goed verstopt en is niet gevonden door de inbreker. We missen alleen een tablet. 
De zijruit vóór van Zwerver is ingeslagen. . . 
De politie spreekt bijna geen Engels en schrijft een paar dingen op. Eerst komt er een sporen onderzoek en dan moeten we naar het politiebureau om aangifte te doen. Het is al laat in de middag, helemaal donker en veel te druk op het politiebureau! We worden weggestuurd met een telefoonnummer waarmee we telefonisch aangifte kunnen doen. Samen met het andere echtpaar van de Duitse camper gaan we naar een camping. Zomaar ergens staan lijkt ons geen goed idee zonder zij-ruit. Op de camping plakken we de ruit dicht met een tweetal plastic boodschappentassen, anders wordt het wel heel koud ‘s avonds en ’s nachts.
Het raam van Zwerver is provisorisch geplakt
Vandaag, zondag hebben we geprobeerd telefonisch aangifte te doen. Dat lukt niet in het Engels, we worden verwezen naar de website. Na het invullen van alle gegevens wordt de aangifte niet doorgestuurd! Niet alleen bij ons maar ook bij onze Duitse buren.
Morgen, maandag rijden we naar het dichtst bijzijnde politiebureau om daar dan maar aangifte te doen. En moeten we natuurlijk een nieuwe zij-ruit zien te krijgen. Dit is geen standaard Fiat venster maar een Carthago-opbouw. Car-glass vertelde ons al dat zij ons niet kunnen helpen. Morgen eerst maar eens met onze Carthago dealer in Nederland bellen….
Prachtige omgeving  van de camping
Gelukkig is de omgeving hier mooi en was het weer prachtig vandaag. We hebben lekker gefietst en genoten van de zon. Je moet er toch maar het beste van maken!

2 opmerkingen:

  1. Wat een pech zeg, voor jullie! En dan zo'n raam zien te vinden...gelukkig zijn de belangrijke spullen niet weg. Heel veel sterkte met de ramen, en dan hopelijk snel weer lekker op weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het viel niet mee. Maar gelukkig kunnen we verder naar Marokko!

    BeantwoordenVerwijderen