donderdag 28 februari 2019

Andalusie is heel verrassend!



Bij het stuwmeer van Bermejales, za  23-02
De tijd vliegt hier! De ene dag is nog leuker en verrassender dan de andere. Prachtige landschappen, spectaculaire kloven, meertjes met veel vogels, het kan niet op. 
Alleen het weer is voorspelbaar: iedere dag blauwe lucht met in de middag een heerlijk warm zonnetje; de avonden zijn nu minder koud en zelfs ‘s ochtends hoeft de kachel niet meer aan. Het is hier genieten geblazen!

De kloof bij Alhamra de Granada
Zaterdagochtend 23 februari rijden we Alhamra de Granada binnen. Er is een prima camper-plaats met uitzicht op een spectaculaire kloof en naast twee Nederlandse gezinnen met kleine kinderen die zijn langere tijd op weg zijn. Wat een onderneming’s lust.
Het dorpje is mooi, oude huizen en kerken, mooi gerestaureerd. Na een heerlijk “Menu del Dia” op het dorpsplein in de zon, wandelen we door de spectaculaire kloof.  Prachtig; we voelen ons klein.
‘s Avonds proosten we met onze nieuwe kennissen op de 73-ste verjaardag van Nils de volgende dag. Gezellig, maar wel koud zo buiten.
Nils’ verjaardag zelf besteden we aan boodschappen en het doen van de was; moet ook gebeuren.
Het Alcabaza, fort, van Malaga met Moorse invloeden, onder.
Daarvoor het Romeinse theater
De dag erna verkennen we Malaga, ook al is Nils een beetje ziek. Het is een mooie stad met een groot kasteel met Moorse invloeden en een imposante kathedraal. Vooral het lekkere eten op een zonnig terrasje, nog voor Nils verjaardag, blijft ons bij.

Uitzicht bij de ochtend-koffie
We zijn toch meer van het platteland en met ons WoMo-boekje op schoot rijden we de bergen in. Met zulke prachtige uitzichten smaakt de ochtendkoffie extra goed!
El Torcal is een spectaculaire verrassing: de kalksteen en zijn door de wind en regen in allerlei grillige vormen geboetseerd. Er is een mooie wandeling uitgezet, helaas een beetje druk met veel luidruchtige Spanjaarden en dat in de winter!
El Torcal
Die avond slapen we in Antequera op een camper plaats met voorzieningen om het toilet en vuil water tank te legen. Daar zijn we wel weer aan toe. Ook dit stadje is een verrassing: naast de standaard mooie kerken, fraaie huizen en een Moors paleis bovenop de heuvel, zijn er ook hele oude graftombes en rituele plaatsen, tussen de 6000 en 3500 jaar oud! Dus nog ouder dan de piramides van Gizeh! Prachtig; onze fietsen komen goed van pas.
Graftombe van 6000 jaar oud!!!!

De camper plaats in Antequra is gewoon aan de straat , dus rijden we aan het einde van de middag nog een half uurtje naar een meertje, Laguna de la Fuente de Piedra met flamingo’s waar we in een mooiere omgeving kunnen slapen. De flamingo’s zijn indrukwekkend er zijn er wel duizenden! De lage zon staat in onze rug, wat een mooi gezicht!
Flamingo's bij  Laguna de la Fuente de Piedra 
Als we om 19:30 uur aan onze avond-boterham willen beginnen wordt er op de deur van onze camper geklopt. Nee, je mag hier niet overnachten kijk maar naar dat bordje! Volgens ons stonden we aan de goede kant van het bordje. . . We ruimen alles op en rijden naar het dorpje 5 km verder. Daar vinden we in het donker een plaatsje op het centrale plein. Niet zo rustig als aan het meertje, maar we slapen redelijk. Alleen maar redelijk, want Nils hoest nog steeds. Op zoek naar een dokter rijden we de volgende ochtend langs het plaatselijke gezondheidscentrum: alles is dicht vertelt een voorbijganger, het is een christelijke feestdag in heel Andalusië! Aswoensdag?
We gaan terug naar de flamingo’s. Nils maakt er een rustige dag van, met veel slapen. Ik maak een prachtige fietstocht langs het meer met veel uitzicht op de flamingo’s en tussen de duizenden olijfbomen. Nu staan we weer in het dorpje maar in een rustig buiten straatje. Morgen nog maar eens proberen een dokter te vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten