woensdag 6 februari 2019

De waterleiding lekt ! !

In de sneeuw in de Eifel met Miro en Nils achter het stuur

Zondagavond om half zeven rijden we de camper weer onze oprit op. Na een heerlijk rustige avond thuis met de luxe van televisie (dat hebben we in ons mobiele huisje nog niet), gaat Nils op maandagochtend de watertank bijvullen.
Grote schrik: halverwege het vullen loopt er plotswater onder uit de camper! We halen de handleiding erbij, die heeft het over een vorst beveiliger. We kijken elkaar met grote ogen aan: het heeft stevig gevroren de afgelopen nacht, we zijn vergeten de verwarming in de camper opnieuw aan te zetten. Dom… Dom… Dom…
Bij de uitgebreide uitleg die we gekregen hebben toen we de camper hebben opgehaald, zijn we nog zo gewaarschuwd: bij vorst altijd de kachel aan anders kan de waterleiding en misschien wel de boiler bevriezen.
In de handleiding staat dat je een nieuwe vorstbeveiliger bij de dealer kunt bestellen. Een belletje naar Harderwijk bevestigd dat het bedrijf nog dicht is. Er zit niets anders op dan te wachten tot dinsdag en onze afspraken voor maandag af te zeggen. Zo hebben we onverwacht een dagje vakantie in ons eigen huis. Er is natuurlijk nog genoeg te doen: een paar telefoontjes, opruimen, deze website bijwerken en een extra avond je televisie en internet. Ook heerlijk.
Dinsdag vertrekken we al heel vroeg richting Harderwijk, dan is er tijd om de reparatie uit te voeren, hopen we. Nog voor Zwolle bellen we onze dealer. Die stelt ons meteen gerust. Meestal gaat de vorst beveiliger niet meteen kapot, en kun je hem opnieuw resetten als de temperatuur boven nul komt. Bij de eerste de beste parkeerplaats proberen we dat uit. Hoera, het werkt: weer wat geleerd.
 
Ons huisje past op de oprit van Miro
Nu kunnen in één keer doorrijden na onze volgende stop, Nils’ zijn zus in de Eifel. Hier blijven we drie nachtjes voor we richting zuiden gaan.
Een uitstapje naar het kasteel bij Niedeggen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten