zondag 3 februari 2019

Proef-kamperen met onze nieuwe camper

We zijn helemaal blij met de nieuwe camper
Iedereen had ons al gewaarschuwd: een nieuwe camper wordt altijd later afgeleverd. Dat blijkt ook wel: uiteindelijk komt onze camper pas in de laatste week van december aan bij de dealer in Harderwijk.
Natuurlijk gaan we meteen kijken. Wat een fantastisch gevoel in onze eigen camper te stappen! Het interieur is prachtig licht, de bekleding ziet er prima uit en vooral de overdaad aan kast en opbergruimte, ook in de dubbele vloer,  geeft ons een gerust gevoel dat we alles dat we willen mee kunnen nemen. Maar natuurlijk is er wel het maximum gewicht van 3500 kg, waar we eigenlijk onder moeten blijven.
Op 25 januari kunnen we onze camper ophalen in Harderwijk. Die is dan voorzien van een tweede accu, zonnepanelen, een dubbele LPG-gasfles installatie en zelfs een installatie om de camper waterpas te zetten. Wat een luxe!



Het weer is niet ideaal: er is sneeuw en gladheid voorspeld. Gelukkig komen we veilig thuis in Haren. We laten de camper toch maar even aan de straat staan. Pas als de volgende ochtend de sneeuw in onze straat is gesmolten, rijdt Nils de camper onze verbrede oprit op. Het past!
Onze camper op de oprit
De volgende dagen zijn we druk met het inrichten van ons mobiele huisje. Nieuwe dekbedden, nieuw servies, een water-vulslang en al die andere dingen die je nodig hebt. Internet biedt voldoende keus, de bestelauto’s van de bezorgers weten ons adres te vinden.

Voor we naar het zuiden vertrekken om de zon op te zoeken, gaan we met onze familie uit het westen van het land een weekendproef kamperen. Zwolle is mooi tussen ons in en heeft een camperplaats vlakbij het centrum.
Het weekend is een succes: mijn middelbare school stond in Zwolle het is erg leuk om na bijna 50 jaar hier weer uitgebreid rond te wandelen. Het slechte weer op zaterdag ontlopen we door naar het museum De Fundatie te gaan en de prachtige boekhandel in de Broerenkerk te bekijken.
Eerste nacht op eigen wielen: camperplaats in Zwolle
De Sassenpoort is open: na daar ontelbare keren langs gelopen te zijn in mijn middelbare schooltijd horen we nu een interessant verhaal van een van de vrijwilligers. Deze poort is bewaard gebleven omdat er tot 1979 het stadsarchief van de gemeente Zwolle was gevestigd. Zwolle verrast ook door de vele mooie gerestaureerde panden en zelfs stukjes van de stadsmuur zijn hersteld.
Ijsbeelden in de Ijsselhallen in Zwolle
Op zondag bezoeken we de mooie ijsbeelden tentoonstelling, tot leven gebracht met muziek en prachtige kleuren van de vele-Led lampen. Het weer is zonnig, we fietsen langs de IJssel-dijk. Heerlijk! 
Helaas kom ik, Hanneke, er gedurende het weekend achter dat we een aantal belangrijke dingen zijn vergeten in de haast om toch een dag eerder in Zwolle te zijn dan oorspronkelijk gepland. Veel kun je kopen, maar mijn pillen liggen toch echt thuis.
Zondagmiddag rijden we via mijn zusje Karin weer naar huis om daar nog een laatste nachtje slapen voor we  de zon gaan opzoeken in het Zuiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten