dinsdag 12 februari 2019

Spectaculair wandelen en fietsen bij Prat de Comte

Maandagochtend 11 februari, haalt Nils onze vouwfietsen tevoorschijn, maar het is toch nog erg koud. Dan eerst wandelen, de kloof verkennen. We nemen de weg naar beneden en moeten al gauw het kleine riviertje oversteken. De trappen die de gisteren vanaf de hoogte hadden gezien leiden ons door de kloof vlak langs het water: spectaculair!
Wandelen in de kloof bij Prat de Comte
In het goed gerestaureerde dorpje is een warmwaterbron en een grote parkeerplaats, de autoweg komt van de andere kant. Blijkbaar komen hier in de zomer veel toeristen, maar nu in de winter zien we Nederland. Het pad loopt verder de kloof in tot grote spectaculaire rotsen.
Hoog boven ons is de oude spoorlijn nu fietspad
Hoog boven ons zien we de spoorbaan, nu dus fietspad. Als het pad ophoudt lopen we terug voor een kopje warme koffie in de camper. Met dikke jassen en handschoenen aan is fietsen nu prima te doen eerst door de tunnel rechts van ons. Die is wel 900 m lang.gelukkig hebben onze fietsen licht. Er volgen nog meer tunnels, prachtige dalen en zelfs een dorpje waar we vers stokbrood kunnen kopen.
Fietsen over de oude spoorbaan
Terug bij de camper is de warme soep en twee heerlijk net als het vers stokbrood. Dan gaan we naar links langs die spectaculaire kloof. Van boven oogt deze wat minder imposant, maar met de fiets komen we een heel eind. Een prachtige dag!
In de loop van de middag rijden we terug langs het angstig smalle weggetje. Het is maandag, nu komen we niemand tegen; fijn. 
De mimosa bloeit volop 
We overnachten op de camper plaats van een schattig dorpje, Valderobres. Het imposante aartsbisschoppelijk paleis is alleen in de weekenden open. Zo gaat dat in de winter.
Dinsdag rijden we alweer een smal weggetje door een dorpje om in de volgende kloof te gaan wandelen. Nu is het WoMo boekje niet bij de tijd: de weg naar de kloof is niet toegankelijk voor campers. 
Het fort van Morella, hoog boven het stadje
We keren teleurgesteld om en zetten koers naar Morella. Dit stadje is gebouwd boven op een hoge rots, helemaal om-muurd met wel 11 imposante wachttorens. Bovenop bewaakt een militair fort alles. Heel erg imposant!!
Deze plaats is al duizenden jaren bewoond; speelde een belangrijke rol in de strijd tussen de Moren en Christenen en natuurlijk in de vele Spaanse Burgeroorlogen. Ook de overige gebouwen in het stadje en met name de gotische kerk met een verlaagd koor zijn de moeite waard.
Pas om half drie zitten we aan de lunch naast de camper in een heerlijk zonnetje!
Een boterhammetje eten in de zon onder het aquaduct bij Morella 
Nu zitten we aan de kust vlak bij Valencia op een camper plaats bij een restaurant. Daar gaan we straks lekker eten en natuurlijk dit verhaal op de website zetten, want er is hier internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten