vrijdag 8 maart 2019

Kwijt...!...?...!


“Nils, mijn portemonnee zit niet in mijn handtas, heb jij die soms gezien?” Nee, Nils heeft hem niet gezien en ik zelf de laatste drie dagen ook niet, oei!
We gaan zoeken: eerst in de rugzak die we gebruiken voor de boodschappen. Die voelt zwaar aan, maar dat is de zaklamp. Dan in alle kastjes, ook niets. Via internet bankieren blijkt dat twee dagen geleden de bankpas voor het laatst is gebruikt bij het LPG tanken. Daarna niet meer, dus waarschijnlijk is de portemonnee niet gerold. Toch kunnen we hem niet vinden. De camper heeft veel verborgen hoekjes en kastjes, met name in de dubbele bodem. Die leer ik nu goed kennen, omdat ik ze allemaal napluis met de zaklantaarn. Helaas, de portemonnee blijft zoek. 
In Ronda gebruiken we de luifel voor de eerste keer
Toch maar de creditcard blokkeren, gelukkig is daar niets mee gebeurd de laatste week. Het is wel een probleem: mijn rijbewijs zat in de portemonnee, net als mijn OV-chip-kaart. € 200 is ook een groot bedrag om zomaar kwijt te zijn. Ik vind mezelf heel dom! Baaaaalen.
De volgende dag gaan we boodschappen doen, de rugzak wordt tevoorschijn gehaald. Die voelt wel een beetje zwaar aan. . . de portemonnee zit er toch in. We zijn helemaal blij en kopen een extra flesje wijn voor het weekend om dit te vieren.

Naast het stuwmeer als enige camper
Ondertussen doen we nog steeds rustig aan. We maken alleen maar kleine wandelingetjes, Nils zijn achillespees moet echt rust hebben. Woensdagmiddag 6 maart parkeren we bij het mooie stuwmeer, Embalsa de Zahara. Ik maak een wandeling, ook hier loopt een onverharde weg vlak langs het meer. Die gaan we de volgende dag samen fietsen, hartstikke leuk met prachtige uitzichten op het meer en op het dorpje Zahara de la Sierra, wat hoog op de heuvel ligt met een oud Nasriden kasteel. De zon schijnt weer  uitbundig na de regen van de dag ervoor; heerlijk om te picknicken.
Fietsen rond het meer, prachtig!

We (Hanneke achter het stuur) rijden door naar Grazalema via een heel smal, heel stijl weggetje helemaal naar boven naar de pas met prachtige uitzichten. Gelukkig komen we hier geen andere campers tegen, personen auto’s zijn al spannend genoeg! Bij de korte wandeling naar de indrukwekkende Gargante Verde, groene kloof, zweven de gieren majestueus vlak voor onze ogen door de kloof, prachtig. Twee gemzen staan rustig te grazen bij de waterbak; ze lijken niet bang voor mensen.
Onderweg naar Grazalema
2 gemzen langs het pad
Volgens ons boekje is “de Via Verde de la Sierra” een oude spoorweg die veranderd is in een fiets-wandelen ruiterpad; net als aan het begin van deze reis. Fietsen gaat prima voor mensen met voet-problemen!
Nu staat ons mobiele huisje bij het begin van dit pad op de parkeerplaats van het oude treinstation, waar we vanmiddag heerlijke Tapas hebben gegeten. We mochten zelfs hun wasmachine gebruiken. De was heeft eerst buiten gedroogd; de rest hangt nu binnen in de camper. Die droogt morgen wel verder als wij gaan fietsen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten