zondag 17 maart 2019

Bijna thuis

Vallei van de Jerte
Het bevalt ons prima: iedere dag een stuk(je) rijden en tussendoor ook nog leuke dingen doen.
We rijden de hele vallei van de Jerte uit, een prachtige rit. Bovenop de pas is het hartstikke koud! Snel even een foto maken en we gaan verder. Een kwartiertje later zien we onverwacht een oud fort bij een oude Romeinse brug. Het fort is helemaal ingenomen door de ooievaars die op de torens grote nesten bouwen. Wij maken een wandeling in de frisse zon.
Fort met Ooievaars
Bij het verlaten van de bergen wordt de zon steeds lekkerder warm. Op ons lunch plaatsje creëeren we windschaduw door achter de camper te gaan zitten met een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen en een riviertje. Heerlijk!
De gotische kathedraal van Burgos

Die middag rijden we door naar Burgos. De camperplaats is gauw gevonden, we pakken onze fietsen en rijden met behulp van Google Maps zo naar het centrum. De 14de-eeuwse gotische kathedraal is tot 19:00 uur open. Die blijkt inderdaad prachtig en met goede uitleg middels een audio guide. Dit keer heb ik mijn koptelefoon wel meegenomen, zodat ik er ook van kan genieten. De binnenkant van de kathedraal is licht van kleur met prachtig beschilderde beelden, altaarstukken en veel koepels. Ook de kloostergang is prachtig gerestaureerd met veel kleurige beelden.



De volgende dag stoppen we in het begin van de middag in de oude hoofdstad van Baskenland: Vittoria Gasteiz. Met onze fietsen zijn we zo in het centrum, waar we heerlijk eten. Wel binnen, want het is net te koud om op het terras te eten. Dit is een grappige stad; natuurlijk zijn er mooie oude gebouwen, maar het hoogteverschil wordt door de lokale bevolking deels overbrugd door roltrappen en liften. De borden zijn hier niet te snappen: de tekst is in het Baskisch.
Roltrappen  ook voor fietsers
Diezelfde middag rijden we door naar San Sebastian. Het centrum van deze stad stamt grotendeels uit de 18e en 19e eeuw. Toen zijn de oude verdedigingswerken gesloopt en vervangen door hoge, deftige huizen in neo-romaanse stijl. Alleen de kathedraal is nog it de Middeleeuwen.
Onze volgende stop is al in Frankrijk, ten zuidwesten van Bordeaux ligt een mooie camper-plaats aan de baai van Arcachon. Vrijdagochtend fietsen we ruim twee uur tussen de “wadden” en het riet van deze baai. De zon schijnt uitbundig, de vogels zoeken voedsel op droog gevallen platen, de visarend vliegt over. Een prachtig gebied!
Fietsen in het "wadden gebied"bij Arcachon
Nog dezelfde dag rijden we door tot het midden van Frankrijk, net onder Chateauroux bij het Etang Duris, site code 21957. De zon schijnt nog steeds, we wandelen helemaal rond het meertje.
Het mooie weer is nu echt op: zondag rijden we door hevige regenbuien verder naar het noorden en slapen we in Charleroi; morgen moeten we om één uur in Tilburg zijn. Dinsdag rijden we langs onze dealer in Harderwijk, ons achterlicht is er afgereden! Dan lekker naar huis en gaat ons gewone leven weer beginnen.
In de regen door Frankrijk met een kapot achterlicht 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten